A--0A-NS - EX - U2-0

Sänka priset på båtförsäkringen

Priset på båtförsäkringen

Efter att du hittat det båtförsäkringsbolag som ger dig det lägsta priset finns det flera flera sätt att få att ännu lägre pris på båtförsäkringen för just din båt. Det du kan göra är att höja självrisken, skaffa dig nautisk kompetens och installera en spårsändare i båten. Även en elektronisk startspärr kan ge billigare båtpremie.

Du får också lägre pris på båtförsäkringen ifall du är med i en båtklubb. Du kan även få lägre kostnad för din båtförsäkring om du tecknar den i samma bolag som ni har er hemförsäkring. Stöldskyddsmärkning av båten ger dig lägre premie och lika så stöldskyddsmärkning av motorn. Genom att ha båten i säker hamn kan man sänka premien på båtförsäkringen ytterligare.

Ett sätt som går att få ned premien är att först kolla upp priset på flera av försäkringsbolagens hemsidor och sedan kontakta dem och förklara vilket som är det lägsta priset du fått och fråga om de kan sänka premien på just din båtförsäkring.

H-NS - EX - U2-1

Hur mycket kan båtförsäkringen sänkas?

Lägst pris på båtförsäkring

För exemplet ovan kan du sänka din båtpremie på många olika sätt. Du får upp till 20% rabatt ifall du har nautisk kompetens. Glöm inte att jämföra mellan de olika bolagen eftersom alla inte ger denna rabatt på båtförsäkringen.

En spårsändare kan sänka premien på båtförsäkringen med ytterligare 10% och om har elektronisk startspärr kan det ge avdrag på med 15%. Ifall båten fastlåst vid hemmabryggan med kätting, hänglås och bygel i stöldskyddsklass 3 ger detta 15% rabatt på båtens försäkring. Om båten ligger i säker hamn så kan priset minskas med 25% på båtförsäkringen.

Genom att öka självrisken från lägsta beloppet till omkring 10 000 kr kan detta ge upp till 30% i avdrag på båtförsäkringen. Stöldmärkning av motorn kan ge 5% lägre premie och stöldskyddsmärkning av båten kan ge ytterligare 5% lägre pris.

Att ha båtförsäkringen i samma försäkringsbolag som hemförsäkringen kan ge 20% lägre båtpremie. Dessutom kan du som har haft lång skadefrihet och aldrig behövt utnyttja båtförsäkringen får kraftiga rabatter på båtförsäkringen.

I-NS - EX - U2-2J-NS - EX - U2-3

Allt viktigt om båtkapell

Här hittar du mer intressant fakta och viktigt information om båtkapell men också en del kul och lustigt om båtöverdrag, båtkapell och båtpresenningar.Meny - Båtkapell
Till förstasidan på www.batkapell.comHögst upp på sidan om båtkapellLängst ned på sidan om båtkapell
SverigeSy båtkapellKapellmakareNyheter