A--0A-NS - EX - U2-0

Rätt val av båtförsäkring och båtförsäkringsbolag

Rätt val av båtförsäkring och Rätt val av båtförsäkring och båtförsäkringsbolag

När man råkar ut för en olycka på sjön finns det ju inte lätt tillgång till allmänna kommunikationer eller hjälp. Därför är det viktigt att man har en bra båtförsäkring som ett båtförsäkringsbolag[.

Det skiljer en hel del hur duktiga försäkringsbolagen är på att uppfylla sina åtaganden och snabbt få din båt sjöduglig igen om olyckan skulle vara framme. Ofta kan de mindre specialiserade båtförsäkringsbolagen vara duktiga på att hjälp dig om skadan inträffar men i vissa fall hjälper inte det.

Försäkringsbelopp

För en båtförsäkring ska kunden ange försäkringsbeloppet. Detta förekommer inte i bilförsäkringar utan där värderas bilen utifrån en väl definieras tabell men båtvärdet kan varier mycket mer för samma typ av båt jämfört med en bil.

Det försäkringsbelopp som du ska ange när du tecknar en båtförsäkring är båtens aktuella marknadsvärde. Det är också viktigt att du inte anger för högt eller för lågt markandsvärden eller som det kallas, inte över- eller underförsäkra dig. Om detta skulle ske innebär det antingen att du inte får ut motsvarande de belopp du betalt för försäkringarna eller att du inte får ut det marknadsvärde båten har.

Värdet på båten får lättast genom att söka på andrahandsmarknaden eller om du inte hittar di båt där kan en försäkringsrådgivare hjälpa dig.

H-NS - EX - U2-1

Tilläggsförsäkringar

Till en båtförsäkring kan man välja på många olika tilläggsförsäkringar, betydligt fler tilläggsförsäkringar än till bilförsäkringen. Det förekommer ända upp till 8-9 tilläggsförsäkringar hos vissa försäkringsbolag. Exempel på tilläggsförsäkringar kan vara:

Båtförsäkring - Tilläggsförsäkring
  • Maskinskada
  • Avbrottsersättning/stillestånd
  • Tillägg för privat uthyrning
  • Kappseglingsförsäkringar
  • Utökat geografiskt giltighetsområde
  • Utökat belopp för utrustning ombord
  • Tillägg för kappseglingsförsäkring

Märkesförsäkringar

De flesta båtförsäkringsföretagen arbetar tillsammans med båttillverkare eller båtleverantörer och då kan man teckna en båtförsäkring i form av en märkesförsäkring. Dessa försäkringar kan ge er ganska bra rabatt och brukar kunna tecknas i bland under många år.

Billigaste båtförsäkringen

jämförelsen av båtförsäkringar finns priser för vad försäkringsbolagen tar för en standard båtförsäkring. Detta kan ge en indikativ bild över vilken båtförsäkring som kan vara billigast för dig.

J-NS - EX - U2-2

Allt viktigt om båtkapell

Här hittar du mer intressant fakta och viktigt information om båtkapell men också en del kul och lustigt om båtöverdrag, båtkapell och båtpresenningar.

H-NS - EX - U2-3


Meny - Båtkapell
Till förstasidan på www.batkapell.comHögst upp på sidan om båtkapellLängst ned på sidan om båtkapell
SverigeSy båtkapellKapellmakareNyheter